Firma Cromwell powołuje Piotr Goździewicza na stanowisko Senior Investment Manager na Region Europy Środkowo-Wschodniej

Firma z branży inwestycji i zarządzania funduszami nieruchomości, Cromwell Property Group (Cromwell), powołała Piotra Goździewicza na stanowisko Senior Investment Manager na Region Europy Środkowo-Wschodniej (CEE).

Piotr będzie odpowiedzialny za realizację różnorodnych strategii inwestycyjnych firmy Cromwell i jej partnerów kapitałowych w regionie z naciskiem na Polskę, Czechy i Słowację.

Piotr szczyci się ponad 20-letnim doświadczeniem w sektorze usługh finansowych i nieruchomościach. Przed dołączeniem do firmy Cromwell spędził osiem lat w BNP Paribas Real Estate w Polsce, gdzie był dyrektorem w pionie rynków kapitałowych działającym we wszystkich klasach aktywów nieruchomościowych w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Wśród dotychczas zajmowanych stanowisk można wymienić nominacje na  poziom dyrektora w ING oraz w Citigroup (część londyńskiego zespołu CEMEA), gdzie specjalizował się w strukturyzowaniu transakcji finansowych dla polskiego sektora transportu i nieruchomości.

Justyna Filipczak, Head of CEE, komentuje: „Piotr ma duże doświadczenie i wiedzę na temat nieruchomości z sektora handlu detalicznego, biur i logistyki w regionie. Cieszę się z perspektywy współpracy z nim, i kontynuacji aktywnego poszukiwania atrakcyjnych możliwości inwestycyjnych dla naszych inwestorów i partnerów kapitałowych”.

Piotr dodał: „Cieszę się, że dołączam do zespołu Cromwell i chciałbym mieć swój wkład w tworzeniu kompleksowej platformy zarządzania inwestycjami i funduszami Cromwell”.

Obecnie firma Cromwell zatrudnia 40 specjalistów ds. nieruchomości i finansów w regionie i na dzień 30 czerwca 2021 r. zarządzała aktywami biurowymi, handlowymi i logistycznymi w Polsce, Czechach i na Słowacji o wartości 1,1 miliarda euro, z bazą 574 klientów-najemców, na powierzchni ponad 785 000 mkw..

Piotr uzyskał tytuł doktora ekonomii, specjalizacja fuzje i przejęcia oraz tytuł magistra finansów i bankowości, oba w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.